Skip to content

System-engineer

Lisse, Zuid-Holland, NederlandSales

Functieomschrijving

Werken als aanpakker in hightech?
Dan is Cremer Speciaalmachines jouw organisatie. Samen met al je collega’s van verschillende afdelingen lever je mooie en technische geavanceerde telmachines aan klanten over de hele wereld. Bijvoorbeeld voor het snel en zorgvuldig tellen van chocolade, medicijnen, vitamines, koffiecups of vaatwastabletten. Cremer is een bedrijf met een rijke historie, geworteld in de bollenstreek. Tegelijkertijd verleggen we dagelijks onze grenzen en behoren we intussen tot de internationale top in food en pharma! Die positie hebben we te danken aan onze technische expertise én het teamwork. We helpen elkaar en voelen ons allemaal even verantwoordelijk voor een goed resultaat. En als we een mooi succes behaald hebben? Dan toosten we daar natuurlijk ook met z’n allen op.


Dit ga je doen als system-engineer bij Cremer in Lisse
Jij ondersteunt je collega’s van de afdelingen Verkoop en Projectmanagement bij technisch complexe offertes en orders. Denk hierbij aan het opzetten van een machine- of lijnconcept en het maken van een kostencalculatie. Maar ook aan het begeleiden van nieuwe ontwikkelingen in machinefunctionaliteit en het uitwerken van een URS. Omdat onze verpakkingslijnen veelal bestaan uit een combinatie van eigen machines en machines die externe partijen leveren, ben je ook verantwoordelijk voor het selecteren en laten aanpassen van apparatuur van derden.

Als system-engineer definieer en beheer je een portfolio van apparatuur van derden. Zo kunnen we onze verpakkingslijnen eenvoudig samenstellen. Je coördineert de technische aspecten van de integratie van de machines en stemt deze af met betrokken leveranciers. Daarnaast test je regelmatig mogelijke alternatieven, of weeg je deze af, wanneer we een nieuwe machinefunctionaliteit ontwikkelen. Hiermee heb jij invloed op het uiteindelijke ontwerpproces dat de afdelingen R&D en Engineering uitvoeren. En draag je bij aan hightech-oplossingen voor onze klanten in de agrarische, farmaceutische én industriële sector wereldwijd!


Jouw team

Als System-engineer ondersteun je de afdeling Verkoop en Projectmanagement door passende oplossingen te realiseren voor onze klanten. Bijvoorbeeld voor het in gebruik nemen van een telmachine of een complete verpakkingslijn in een nieuw óf bestaand productieproces.

Vereisten

Wat vragen wij?

Schakelen tussen verschillende projecten gaat je goed af. Je overziet de werkzaamheden van jezelf en anderen en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jouw proactieve instelling en enthousiasme komen goed van pas. Je gaat zelfstandig en gestructureerd te werk en brengt uitdagingen en risico’s bij nieuwe vraagstukken snel in beeld. Collegialiteit vind je belangrijk. Net als goed communiceren. Je houdt van aanpakken en denkt inventief. Verder heb je:een hbo-diploma in een technische richting;

 • meerdere jaren ervaring in een technische of technisch-commerciële functie in de machinebouw, bij voorkeur binnen de voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie, bijvoorbeeld als projectengineer of salesengineer;
 • ervaring met spreken en schrijven in het Nederlands en Engels;
 • de bereidheid om met enige regelmaat te reizen in binnen- en buitenland, hierbij gaat het om kortdurende bezoeken aan leveranciers en klanten;
 • bij voorkeur ervaring met CAD-tekenprogramma’s;
 • bij voorkeur kennis van relevante normen en procedures van de machinebouw voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, zoals machinerichtlijn/CE, HACCP en GMP.


Dit krijg je van ons

Mede dankzij jou kunnen we onze klanten over de hele wereld innovatieve teloplossingen bieden. We vinden het belangrijk dat jij je werk vol energie én met plezier kunt doen. Daarom kun je naast een mooi salaris rekenen op een mooie mix van voordelen:

 • Werken met hightechmachines in de wereldtop
 • Een omgeving vol vernieuwing, innovatie en samenwerking
 • Goede begeleiding, trainingen en opleidingen
 • Een prettige werk-privébalans: we denken graag flexibel mee over de invulling van jouw werkweek
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je werk
 • Tal van (internationale) doorgroeimogelijkheden
 • Een gezellige personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten
 • Last but not least: een topteam dat jou de weg wijst in onze organisatie


Alle ruimte voor jouw technische skills

Jij hebt een hart voor techniek. Dan is er niets mooiers dan werken in de wereldtop van de hightechmachinebouw, toch? Bij Cremer Speciaalmachines werk je niet aan de minste machines. Je zet jouw technische skills in voor geavanceerde teloplossingen voor onze klanten over de hele wereld: grote namen in de food-, farmaceutische en agri-industrie.


Cremer Speciaalmachines is dé plek voor jou als je …

 • Het liefst samenwerkt met specialisten van verschillende disciplines. Inkoop, engineering, productie, verkoop en service: we dragen allemaal ons steentje bij aan het eindresultaat. Extra mooi: met zoveel afdelingen kun jij je ook nog eens breed ontwikkelen.
 • Energie krijgt van vernieuwing en innovatie. We verbeteren onze producten, diensten en processen continu. En we nodigen jou graag uit om hierover mee te denken.
 • Je thuis voelt in een middelgroot bedrijf met mensen die zich verbonden voelen met elkaar én onze producten. Dat merk je onder meer aan de successen die we regelmatig samen vieren en onze actieve personeelsvereniging.


Tijd om het zelf te ervaren?

Reageer dan snel, we verheugen ons op je sollicitatie en gaan graag het gesprek met je aan!

of

Assemblage monteurLisse, Zuid-Holland, Nederland
ElektromonteurLisse, Zuid-Holland, Nederland
Elektronica specialistLisse, Zuid-Holland, Nederland
Facilitair medewerkerLisse, Zuid-Holland, Nederland
IT-IntegratiespecialistLisse, Zuid-Holland, Nederland
Mechanisch project-engineerLisse, Zuid-Holland, Nederland
Senior projectmanagerLisse, Zuid-Holland, Nederland
Servicetechnicus elektronicaLisse, Zuid-Holland, Nederland
System-engineerLisse, Zuid-Holland, Nederland
VoorwerkerLisse, Zuid-Holland, Nederland