Overslaan naar content

“Werkvoorbereiding, inkoop, programmeren en leidinggeven: ik word hier steeds weer uitgedaagd”

Edwin van Eck - manager CNC-programmeren

Werkenbijcremer
Werkenbijcremer
Werkenbijcremer

Als iemand veel kennis heeft van onze toepassingen, dan is het Edwin wel. De afgelopen 25 jaar bewandelde hij een mooi carrièrepad bij Cremer Speciaalmachines. “Steeds uitgedaagd worden, gevarieerd werk, leuke collega’s en natuurlijk de innovatieve telmachines die heel goed in de markt liggen. Dat is de combinatie die het voor mij doet.”

De eerste CNC-machine “In 1997 begon ik hier als lasser”, vertelt Edwin. “Een jaar later investeerde Cremer in een CNC-machine om onderdelen voor onze telmachines te produceren. Ik had wel interesse in computers, dus ging ik met een pc’tje en een dik boek ernaast aan de slag. Met succes! Daarna heb ik allerlei functies gehad: werkvoorbereider, technisch inkoper en programmeur. Elke rol heb ik altijd vol overgave en met plezier uitgevoerd. Sinds 2016 stuur ik een volwaardige CNC-afdeling aan met vier programmeurs. We hebben acht machines die 24/7 kunnen produceren. De machine uit 1998 staat er ook nog steeds.” Goed contact “Planning, werkvoorbereiding, inkoop en advies: mijn werk is bijzonder breed. We hebben veel technische kennis op de afdeling en leiden de engineers op in de mogelijkheden die onze machines bieden. Ook ondersteunen we de operators bij het instellen van de machines. Naast het begeleiden van de jongens op de afdeling programmeer ik zelf ook nog veel. Het is een fijn team: we respecteren elkaar en denken met elkaar mee. En ook met andere afdelingen hebben we goed contact.”

Ook werken aan hightech machines?

We zijn altijd op zoek naar aanpakkers die samen met ons mooie successen willen boeken. Bekijk onze vacatures en word collega van Edwin.